Acum sute de ani, spițerii clujeni preparau nu doar leacuri, ci și poțiuni sau parfumuri care să ajute în dragoste. În 2014, îi invităm pe clujeni să redescopere farmecul acelei epoci chiar în seara de Dragobete!

Muzeul Farmaciei va avea program special în ziua de 24 februarie 2014, fiind deschis seara între orele 19 și 23. Toți vizitatorii vor primi o rețetă a unui „parfum de iubire”, așa cum se prepara el cu secole în urmă în spițeria „La Sf. Gheorghe”, în clădirea căreia funcționează astăzi Muzeul Farmaciei.

Ei vor participa la tururi ghidate, în care vor afla detalii despre medicamentele miraculoase de odinioară, precum „praful de nestemate”, vechile cărți de rețete, recipientele prețioase în care se vindeau leacurile precum și alte obiecte de patrimoniu, unice prin istoria și vechimea lor.

Cei care vor trece pragul muzeului vor putea intra în atmosfera acelor vremuri romantice prin activități-surpriză, destinate cuplurilor care aleg să petreacă seara de Dragobete într-un mod inedit.

Prețul unui bilet de intrare va fi și el special, toți vizitatorii având acces prin bilete cu preț redus, de numai 3 lei de persoană.

Evenimentul este organizat pentru a face cât mai cunoscut acest loc unic în Cluj și în România: cea mai veche farmaciei a orașului, a cărei activitate este continuată de Colecția de Istorie a Farmaciei, instituție care face parte din Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT).

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Câteva lucruri din Cluj-Napoca | Andrei Crivăț - […] Muzeul Farmaciei (se află aici) va avea program special în ziua de 24 februarie 2014, fiind deschis seara între …
  2. Parfum de ceapa si usturoi | TVdece - […] Programul e special pe 24 februarie, muzeul fiind deschis între orele 19:00 și 23:00, biletul e doar 3 lei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>