Pictura murală din Officina - foto: enciclopediavirtuala.roFosta Officina a farmaciei Sf. Gheorghe păstrează încă o pictură murală deosebită, unică în România, vizibilă pe bolţi şi în partea superioară a pereţilor. Pictura, de factură barocă, a fost comandată de farmacistul Tobias Mauksch şi a fost terminată în 1766.

Pe bolta încăperii se află patru reprezentări simbolice, încadrate de medalione ovale şi în formă de inimă. În medalionul oval situat pe latura de nord a bolţii este reprezentat arborele vieţii încadrat de cei doi şerpi ai lui Esculap, iar pe celălalt medalion, pe latura de sud, se află un cocor cu o piatră în gheare, aşezat pe o ramură înfrunzită, reprezentând simbolul vigilenţei. Medalioanele în formă de inimă, situate în partea de est şi de vest a bolţii, sunt identice, reprezentând două cornuri ale abundenţei având deasupra lor câte o coroană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>